Ощадбанк оскаржив штраф НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк оскаржив штраф НБУ

Казна та Політика
781
Державний ощадний банк України (Ощадбанк, Київ) оскаржив штраф у розмірі 3 млн грн, накладений Національним банком України (НБУ), а також заявляє про безпідставність опублікованих у ЗМІ звинувачень у змові фінустанови з іншими особами при здійсненні банківських операцій.
“Штраф не стосується законності порядку проведення операцій з переказу грошей, ініційованих Ігорем Котвицьким. Разом з тим Ощадбанк не визнає вжиті заходи НБУ і оскаржив їх в Окружному адміністративному суді Києва”, – наголошується в повідомленні прес-служби фінустанови з приводу оприлюдненої низкою ЗМІ інформацію про те, що НБУ оштрафував Ощадбанк на 3 млн грн за порушення посадовими особами фінустанови закону при здійсненні переказу $40 млн в інтересах депутата І.Котвіцького (“Народний фронт”).
При цьому в прес-службі підкреслили, що банк вважає необґрунтованим будь-які звинувачення в змові при здійсненні банківських операцій як відносно І.Котвіцького, так і інших осіб.
Ощадбанк зазначив, що вказаними операціями відразу була присвоєна відповідна категорія ризику, як того вимагає законодавство, виконані всі реєстраційні дії і отримані необхідні узгодження та підтвердження з боку Нацбанку.
Ощадбанк, 100% акцій якого належать державі, заснований в 1991 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року з розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (156,596 млрд грн) серед 123 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас