30% у торгах державі вдалося заощадити через систему ProZorro, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

30% у торгах державі вдалося заощадити через систему ProZorro, - експерт

Казна та Політика
334
Завдяки системі ProZorro, на сьогоднішній день, вдалося заощадити в торгах 30%. У майбутньому, в абсолютному значенні дана цифра буде рости, а в процентному співвідношенні економія буде знижуватися. Про це в ході подкасту на Finance.UA розповів Микола Жандоров, керівник торгового майданчика Zakupki.prom.ua.
“Заощадити 30% від тієї суми, на яку ти розраховував купити, це вже дуже добре, і швидше за все середня цифра буде в районі 15%, ми на неї розраховуємо. А в абсолютному значенні економії коштів становить – 250 млрд.гривень”, – повідомив він.
До того, ж Микола Жандоров додав, що в системі електронних торгів купується все, що завгодно. Приміром, в Укргазвидобуванні закупили труби на суму 202 млн гривень, і на сьогоднішній день ця сума є найбільшою. Міністерство оборони придбало паливо на 120 млн гривень.
“Насправді в системі є торги на все що завгодно. Через систему ProZorro проведено понад 10 тис закупівель через майданчик Zakupki.prom.ua більше 43% від 10 тисяч”, – підрахував Микола Жандоров.
Більше з цієї теми слухайте в нашому новому випуску: Економічний Подкаст 89. Микола Жандоров: У майбутньому в онлайн буде перетікати істотна частка экономіки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас