Мінфін може ініціювати перед МВФ об'єднання траншей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін може ініціювати перед МВФ об'єднання траншей

Казна та Політика
779
Успішне продовження програми розширеного фінансування EFF з Міжнародним валютним фондом (МВФ), на яке розраховує Київ, дозволить українській стороні вести розмову про об’єднання траншей на початку 2016 року, повідомив заступник міністра фінансів Артем Шевальов.
“Спочатку була домовленість про те, що всі транші в 2016 році підуть в НБУ … Ми вважаємо, що підтримка резервів потрібна, але, можливо, ми будемо говорити про те, щоб певна сума пішла в бюджет”, – сказав також представник Мінфіну.
У той же час він уточнив, що “зараз це вторинне технічне питання”.
Відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $ 17,15 млрд за поточним курсом) з першим траншем в $ 5 млрд спочатку припускала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,64 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61).
У той же час Україна змогла отримати тільки перші два транші, частина першого в розмірі $2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем решти коштів традиційно став Нацбанк.
Уряд розраховує, що прийняття на минулому тижні держбюджету з відповідним програмою EFF показником дефіциту 3,7% ВВП дозволить відновити фінансування МВФ, однак дата виділення чергового траншу поки невідома. Згідно з даними джерел, близьких до переговорів, при оптимістичному сценарії Фонд може прийняти позитивне рішення щодо України наприкінці січня-початку лютого.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас