Регулятор вимагає від Samsung скоротити перехресне володіння акціями всередині конгломерату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор вимагає від Samsung скоротити перехресне володіння акціями всередині конгломерату

Фондовий ринок
265
Комісія з чесної торгівлі (Fair Trade Commission, FTC), антимонопольний регулятор Південної Кореї, наказала Samsung SDI, що займається виробництвом батарейок, до березня 2016 скоротити свою частку в Samsung C & T, до якої входять будівельні та інші активи конгломерату Samsung.
Ця частка зросла в результаті угоди по злиттю Cheil Industries Inc., де-факто холдингової компанії Samsung Group з Samsung C & T, закритою у вересні.
Представники компанії вже повідомили, що мають намір продати 2,6% акцій Samsung C & T. Вартість пакету складає 727, 5 млрд південнокорейських вон ($ 625 млн). Разом з тим фірма має намір добитися продовження терміну, в який вона зобов’язана виконати припис регулятора.
Завдяки складній схемі взаємної участі в капіталі, сім’я засновника Samsung Лі Бен Чхоля контролює компанії, що входять в конгломерат, володіючи порівняно невеликими частками в них. Тим часом, згідно з результатами опитування, надмірно складна корпоративна структура укупі з неефективним корпоративним управлінням визнані основними причинами, що стримують зростання капіталізації південнокорейських компаній.
“Продаж акцій незначно знизить вплив сім’ї Лі на Samsung C&T, але у неї як і раніше залишиться повний контроль ключових компаній конгломерату”, – говорить аналітик сайту chaebul.com Чун Сун Сап.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас