Як алкоголь впливає на успішність підприємця (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як алкоголь впливає на успішність підприємця (дослідження)

Світ
3589
Продуктивність часто пов’язують зі звичкою відмовлятися від алкоголю. Вважається, що успішна людина не повинна пити. Ми розібралися в тому, як до алкоголю відносяться відомі підприємці і чи правда, що успіх дорівнює відсутності алкоголю.
У 2012 в університеті Іллінойсу провели дослідження в спробах довести існування ефекту Балмера. Названий на честь колишнього глави Microsoft, ефект свідчить, що при вживанні алкоголю у програмістів відбувається певний пік в працездатності. Балмера ж сюди приписали не просто так – він ніколи не говорив про алкоголь і не займався програмуванням в Microsoft, але його божевільні витівки змусили багатьох думати про те, що він все-таки щось вживає.
Дослідники з Іллінойсу попросили групу чоловіків вирішити ряд логічних задачок. Перед цим їх непогано накачали горілкою з журавлинним сиропом і дали перекусити. Група тимчасових п’яниць (концентрація алкоголю в крові дорівнювала 0,075) впоралася із завданням краще.
Ті, хто випили горілку з сиропом, в середньому відповіли вірно на 9 питань, група тверезих – на 6. Крім цього, тим хто був напідпитку потрібно було для відповіді 11,5 секунд, а тверезим – 15,2.
Перед початком тесту обидві групи вирішили аналогічні завдання з однаковими результатами. Було очевидно, що алкоголь позитивно вплинув на розумові здібності членів однієї з груп. Дослідники пов’язали це з притуплюванням почуття невпевненості в собі, а також погіршенням робочої пам’яті і поліпшенням креативною. «Ми вважаємо, що надмірна концентрація заважає креативним здібностям», – сказала одна з дослідників Дженні Уіллі. Тобто програмісту або письменникові спробувати працювати під алкоголем можна, а от фінансовому аналітику краще не треба.
Що стосується підприємців – тут все не так однозначно. Досліджень, які порівнюють успішність бізнесу питущих і не питущих бізнесменів немає. І навряд чи вони з’являться, тому все, що можна зробити – дізнатися про звички відомих і вже успішних підприємців.
Елон Маск, наприклад, нічого не має проти алкоголю. За словами колишнього інтерна SpaceX Джеймса Нокса, Маск часто влаштовує вечірки, які, зрозуміло, не позбавлені алкоголю. Під час навчання в коледжі Маск не пив, так як не любив смак алкоголю, але згодом почав вживати алкоголь, найчастіше вино і коктейлі.
Засновник Virgin Group Річард Бренсон не став приховувати в інтерв’ю те, що алкоголь іноді йому допомагає.
Найбільш пам’ятна подія, пов’язана з алкоголем? Вона повинна бути пов’язана із жінкою, вірно? Я думаю, це вечір першого побачення з моєю коханою жінкою. Він був в мексиканському ресторані і я напоїв її сангрією. Здається, вийшло – тепер вона мати моїх дітей і бабуся моїх онуків. Ці два келихи сангрії були важливі. Або три. Або чотири?
Від похмілля Бренсон радить пити воду між кожним алкогольним напоєм. Але, за його словами, з віком алкоголю він все ж віддає перевагу чаю – засновник Virgin каже, що випиває до 30 чашок щодня.
У 2015 році було проведено ще одне дослідження. Вчені оцінили вплив шкідливих звичок на продуктивність 21000 учасників, як чоловіків, так і жінок. Виявилося, що всупереч поширеній думці, помірне слідування шкідливим звичкам (паління, переїдання і вживання алкоголю) ніяк не впливає на продуктивність. Але за однієї умови – якщо людина висипається.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас