Борщ - розкіш? Фахівці спрогнозували стрибок цін на продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борщ - розкіш? Фахівці спрогнозували стрибок цін на продукти

Особисті фінанси
3182
М’ясо і овочі в 2016 році подорожчають мало не на третину. Про це повідомили виробники продуктів харчування.
За словами аграріїв, одні тільки овочі будуть дорожчати на десять відсотків щомісяця – і так аж до нового врожаю. Все через рекордну засуху влітку 2015.
Морква до кінця літа 2016 року подорожчає відсотків на сорок, кажуть на овочебазах. Фермери, особливо дрібні, хочуть підняти ціни ще більше. І стримує їх лише один фактор.
“Просто більше наш споживач не потягне – буде ще більше економити на харчуванні – це ще більше зменшить обсяги продажів”, – говорить комерційний директор овочевої фірми.
Цибуля найближчим часом може навіть подешевшати. В півтора рази до літа підскочить ціна картоплі, прогнозують фермери. Десь на третину подорожчає буряк.
Свинина, як і яловичина, подорожчають як мінімум на третину, стверджує експерт аграрного ринку Алекс Ліссітса.
“Через те, що в останній рік скотарство було неприбутковим – більшість аграріїв знищували поголів’я у себе на підприємствах – ми вже досягли точки ось такої низової – більше знищувати вже неможливо”, – говорить експерт.
Крім того, в найближчі місяці, через сезонно низькі надої, поповзуть вгору ціни на молочку. До кінця весни – істотно подорожчає гречана крупа. А влітку так і зовсім може зникнути з прилавків. Урожай удвічі нижчий від очікуваного.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас