Ostchem Фірташа повністю погасив "Нафтогазу України" борг у 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ostchem Фірташа повністю погасив "Нафтогазу України" борг у 3 млрд грн

Казна та Політика
425
Компанія українського бізнесмена Дмитра Фірташа Ostchem повністю розрахувалася з боргами перед НАК “Нафтогаз України”, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“З 2010 року перед НАК “Нафтогаз України” у компанії Ostchem Дмитра Фірташа були борги у розмірі 3 млрд грн. Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження, заарештувало активи компанії Ostchem, і в результаті цього кримінального провадження і жорстких і чітких дій НАК “Нафтогаз України” отримав повну суму заборгованості з компанії Ostchem”, – повідомив А.Яценюк.
Прем’єр підкреслив, що повернення державної компанії цієї суми, на що майже ніхто не сподівався, є реальною боротьбою з корупцією і деолігархізацією в Україні.
“Це тільки перші кроки, але 3 млрд грн – це серйозний крок”, – додав А.Яценюк.
Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв’ю виданню “Дзеркало тижня” заявив, що НАК “Нафтогаз України” домовився з Д.Фірташем про те, що він поверне державі близько 4 млрд грн.
“Коли ми “притиснули” його (Д.Фірташа – ред.) аргументами, він уклав з НАКом угоду і почав віддавати гроші. 1,8 млрд він вже віддав. Коли він віддасть все, юристи оцінять, чи є далі склад злочину. Я не хочу давати суспільству сигнал про безкарність Фірташа, реально винного, на нашу думку, в серйозних злочинах”, – повідомив глава МВС України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас