У наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень

Казна та Політика
158
У наступному році Уряд виділяє близько 6 млрд гривень на регіональний розвиток, інфраструктурні проекти, у тому числі 1 млрд гривень на 159 об’єднаних територіальних громад.
«Це ті кошти, які підуть на школи, лікарні, об’єкти соціальної інфраструктури, гуманітарний блок та соціальне забезпечення громадян. Ці кошти мають бути прозоро, чесно і відповідально використані новообраними керівниками місцевих рад», – зазначив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в «10 хвилинах» у неділю, 27 грудня, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
Яценюк підкреслив, що децентралізація – одна з ключових реформ, введених в поточному році, і «це наповнення місцевих бюджетів, передача додаткового ресурсу і додаткових повноважень».
«Новообрані місцеві ради, на жаль, почали свою роботу не з економічних і соціальних рішень, а з політичних. Напевно, так легше. Але вважаю, що в першу чергу відповідальність органів місцевої влади – це дороги, школи, лікарні, інфраструктура, соціальне забезпечення, а не втягування місцевих громад в політику», – підкреслив він.
Для того, щоб місцева влада мала можливість виконувати свої повноваження, в поточному році Уряд розробив пакет законодавства щодо децентралізації. «Завдяки цьому доходи місцевих громад зросли на 40%. Ми передали ряд функцій на місця, в тому числі і функції з реєстрації бізнесу, нерухомості, створення Центрів надання адміністративних послуг», – нагадав Яценюк.
«На наступний рік ми продовжимо цю політику. У наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень », – підкреслив глава уряду.
«Не займайтеся політикою – займайтеся тим, на що вас обрали. Це допомога і робота для кожного жителя вашого міста, міста і села», – звернувся Яценюк до представників місцевої влади.
Він також повідомив, що додатково в бюджеті виділено півтора мільярда гривень на інвестиційні проекти як центрального, так і місцевого рівня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас