У Китаї знайшли скарб золотих монет віком в дві тисячі років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї знайшли скарб золотих монет віком в дві тисячі років

Світ
947
Китайські археологи в ході розкопок некрополя імператорської династії Західна Хань (206 до н. е. – 24 н. е.), виявили в одній з гробниць скарб золотих монет і золотих злитків у формі копит, повідомляє інформаційне агентство Сіньхуа.
У загальній складності знайдено 285 золотих артефактів, вагою від 40 до 250 грамів кожен. Всі вони перебували в лакованих скриньках під ліжком знатного вельможі в основній камері гробниці.
Це найбільша знахідка в некрополі династії Західна Хань, повідомив агентству керівник розкопок Синь Лі Сян.
Розкопки тут ведуться з 2011 року. Вчені вважають, що в цій гробниці був похований Лю Хе – онук імператора Ву, одного з видатних правителів цієї династії. Онук правил всього 27 днів, після повалення з трону він отримав титул Haihunhou, що в європейській системі титулування найбільш відповідає словам “герцог” або “маркіз”. Цілком імовірно, що золото було подарунком позбавленому влади правителю.
Територія некрополя охоплює приблизно 40 000 квадратних метрів і складається з восьми могил, стін і поховань колісниць з кіньми.
Крім золотого скарбу, тут знайдено незліченну кількість бронзових монет, нефритові статуї, дерев’яні таблички, бамбукові вироби і безліч інших артефактів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас