У Кличка пояснили, що означає «арешт майна» за комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кличка пояснили, що означає «арешт майна» за комуналку

Особисті фінанси
12652
Міська влада вирішуватиме питання щодо заборгованості за комунальні послуги індивідуально з кожною родиною і накладати арешт на майно тільки тих, хто принципово не платить компослуги.
Про це під час прес-конференції зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.
“По кожній сім’ї буде вирішуватися ситуація окремо. Якщо ми дійсно бачимо, що у людей немає грошей об’єктивно, ніяких таких тиранських заходів не буде. Реструктуризація, будемо допомагати отримати субсидію, ще щось. Ми будемо намагатися комплексно вирішити проблему, допомогти людині знайти джерело для розрахунків, а потім вже врегулювати відносини за розрахунками”, – сказав Пантелєєв.
За його словами, накладення арешту на майно за комунальні борги стосується тільки тих громадян, які принципово не платять компослуги.
“До підвищення тарифів у нас недоплата щомісяця складає близько 10-12%. Тобто 10-12% людей не платили своєчасно. І ці 10% ми розклали на сегменти і бачимо, що це люди не малозабезпечені, це не пенсіонери, це люди, які мають по два-три автомобілі, мають нормальні квартири, які просто говорять, що ми не будемо платити. І картина така: є сумлінні платники при всіх там складнощах сьогоднішнього життя, а решта вважають, що можна не платити. Ось такі люди для нас є сьогодні опонентами”, – сказав Пантелєєв.
Він зазначив, що міська влада має право шляхом судового розгляду вирішувати це питання. “Це не означає, що когось виганяють з квартири, виселяють. Це означає, що цю квартиру не можна буде продати, подарувати, здати під заставу”, – зазначив столичний чиновник.
Нагадаємо, на під’їздах столичних будинків з’явилися оголошення, в яких жителів попереджають про можливий арешт їхнього майна за комунальні борги.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас