Дешева нафта в кінцевому рахунку позитивна для економіки США, - міністр фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешева нафта в кінцевому рахунку позитивна для економіки США, - міністр фінансів

Світ
404
Дешева нафта в кінцевому рахунку робить позитивний вплив на економіку США, заявив міністр фінансів країни Джейкоб Лью в інтерв’ю Fox Business Network.
Він вважає, що “ринок житла США може продемонструвати несподіване зростання у зв’язку з великим відкладеним попитом”.
“Американські компанії повинні з обережністю вести бізнес в Ірані після зняття ядерних санкцій, оскільки інші обмеження, зокрема, пов’язані з тероризмом, залишаються в силі”, – вважає міністр.
Він зазначив, що США і міжнародне співтовариство продовжують вести боротьбу з фінансуванням тероризму. За його словами, є великий прогрес у скороченні нафтових доходів “Ісламської держави” (заборонена в Росії терористична організація).
Дж.Лью також повідомив, що Пуерто-Ріко знаходиться вже “фактично в дефолті”, може пропустити ряд купонних платежів і потребує прийняття Конгресом США законів про реструктуризацію.
Співдружність Пуерто-Ріко розташовано на однойменному острові в Карибському морі і є вільно асоційованим з США державою, фактично підконтрольним Вашингтону. На острові проживає , 3,5 млн чоловік.
При цьому на відміну від міст США, штати і інші території, включаючи Пуерто-Ріко, не мають права оголошувати про банкрутство – тільки про дефолт.
У серпні Державний банк розвитку (GDB) Пуерто-Ріко оголосив про дефолт за державними борговими зобов’язаннями, який став першим за 117 років вільної асоціації країни з США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас