НБУ почав жорсткі перевірки в "схемних" банках, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ почав жорсткі перевірки в "схемних" банках, - ЗМІ

Кредит&Депозит
1953
Національний банк України (НБУ) почав перевірки в середніх і невеликих банках (3 та 4 груп). У ході таких перевірок банки, викриті в переведенні в готівку і виведенні коштів, будуть ліквідовані із залученням правоохоронних органів для проведення кримінального розслідування.
Про це пише РБК-Україна.
Як повідомляє видання, на зустрічі з керівниками банків 3 та 4 груп НБУ повідомив про перехід на кластерний підхід по нагляду, згідно з яким всі банки з цих груп будуть розділені на 5 кластерів – ринкові, кептивні, неактивні, ризикові і схемні.
Як анонсувалося керівництвом НБУ, нульова толерантність буде до “схемних” банків, тому саме вони підпадуть під найбільш ретельні перевірки.
Так, cхемні банки визначили як ті, що займаються відмиванням, виводом і переведенням у готівку коштів. За даними НБУ, в нашій країні їх – 9. Але самі назви таких банків офіційно не озвучили, посилаючись на банківську таємницю.
Деякі ознаки того, що банк займається проведенням готівки, можна простежити навіть у офіційній фінансовій звітності. Якщо більшість кредитів банку надано саме юридичним особам, – це може бути тривожним сигналом, пише видання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас