Податкові зміни завдали удару по ігристих і газованих винах, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкові зміни завдали удару по ігристих і газованих винах, - думка

Казна та Політика
600
Зміни до Податкового кодексу в частині підвищення акцизів найбільший удар завдали по ігристих і газованих винах, вважає директор асоціації “Виноградарі та винороби України”, вважає директор асоціації “Виноградарі та винороби України” Сергій Михайлечко.
“Податкові зміни завдали по удар по ігристим і газованим винам, піднявши ставку на 100%, що в принципі суперечить європейській практиці, де дані вина взагалі не обкладаються акцизним податком”, – сказав експерт.
Він також додав, що виходячи з пропозицій, озвучених главою комітету з податкової і митної політики Ніною Южаніною і потім проголосували 24 грудня депутати, підвищення ставок акцизного податку на тиху групу вин (столові вина, кріплені вина і вермути) складе 50%.
В асоціації відзначають, що 50% -ве підвищення на групу тихих вин була підтримана членами профільного парламентського комітету, а також членами інших комітетів, присутніх на засіданні 22 грудня, і зафіксовано в рішенні комітету.
“Голосування по законопроекту №3688 щодо вин відбулося відповідно до рішення комітету”, – зазначають винороби.
В асоціації нагадали, що Н.Южаніна озвучила пропозицію збільшити ставки акцизного податку на спирт, спиртові дистиляти та спиртні напої по відношенню до діючих на сьогодні на 50%, на пиво на 100%, на вина, крім вин натуральних виноградних, на 100%.
Згідно з класифікацією, вказаною в Податковому кодексі України, до числа вин натуральних виноградних відносяться: вина виноградні натуральні, вина натуральні з доданням спирту та кріплені, вермути та інші вина виноградні натуральні з доданням рослинних або ароматизованих екстрактів.
Як повідомлялося, Верховна Рада України прийняла компромісний проект правок до Податкового кодексу (№3688) “Про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році”, який передбачає підвищення акцизів на пиво в два рази – до 2,48 грн/літр, на лікеро-горілчані вироби – на 50%, до 105,8 грн/літр 100% спирту.
Відповідний закон з третьої спроби підтримали 228 народних депутатів на засіданні парламенту в четвер.
Акцизна ставка на сухі вина зберігається на рівні 0,01 грн/літр, кріплені вина і вермути підвищується в два рази – до 7,16 грн/літр, ігристі вина – в два рази, до 10,4 грн/літр, слабоалкогольні напої – на 300%, до 211, 59 грн/літр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас