Уряд створює експортно-кредитне агентство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд створює експортно-кредитне агентство

Казна та Політика
418
Державний Укрексімбанк виступає засновником Експортно-кредитного агентства, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Нам необхідно створити Експортно-кредитне агентство. Тому уряд приймає рішення про створення такого агентства і Укрексімбанк повинен стати засновником такого агентства”, – сказав він у Верховній Раді вночі в п’ятницю.
Як повідомлялося, Верховна Рада в кінці листопада 2015 року в першому читанні прийняла законопроект №2142а про створення Державної установи з підтримки експорту (експортно-кредитного агентства) для страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту.
Перед тим заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська в середині жовтня заявила, що до кінця жовтня відомство допрацює концепцію експортно-кредитного агентства, яке також може отримати назву “Експортно-страхове агентство”.
Н. Микольська уточнила, що Укрексімбанк буде займатися фінансуванням експортно-імпортних операцій, а Експортно-кредитне агентство – страхуванням небанківських ризиків. За її словами, уряд обговорює, за рахунок чого буде наповнюватися статутний капітал цього агентства, які будуть частки внеску держави, міжнародних фінансових організацій та донорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас