Кількість адмінпослуг в 2016 р планується скоротити до 562 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість адмінпослуг в 2016 р планується скоротити до 562

Казна та Політика
349
У 2016 році передбачається стандартизація адміністративних послуг, повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, керівник апарату Юлія Клименко.
“Одне з головних завдань на 2016 рік – стандартизація послуг, тобто зменшення до нормальної кількості, в районі 600”, – сказала Ю.Клименко на прес-конференції в Києві.
За її словами, спочатку таких в реєстрі адмінпослуг було близько 160 тис. і протягом року в міністерстві вручну їх “перебрали”, зменшили до 562, і подали до парламенту для затвердження.
Крім того, за словами Ю.Клименко, на кожну адмінпослугу буде виписаний паспорт, в якому значиться, як вона повинна надаватися, чому, чи є вона адмінпослуг відповідно до закону тощо.
Передбачається також удосконалення процедури надання адмінпослуг.
“Зараз немає ні оскарження процедури надання адмінпослуги. Потрібно посилити відповідальність посадових осіб за ненадання або незадовільне надання адмінпослуг, необхідна також максимальна децентралізація адмінпослуг – місцева влада повинна зрозуміти, що за Центр надання адмінпослуг (ЦНАП) та їх якість відповідають тепер вони. Адже з Києва не видно, наскільки якісно надаються послуги у райцентрі, наприклад, Тернопільської області”, – додала вона.
Ю.Клименко розповіла, що на даний момент в Україні існує 662 ЦНАП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас