Зерно на технології: Павленко розповів, як Україна годує Ізраїль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зерно на технології: Павленко розповів, як Україна годує Ізраїль

Аграрний ринок
490
Більше 40% ізраїльського хліба випікається з українського зерна. Тільки за 10 місяців 2015 року Україна експортувала на ізраїльський ринок зернових на суму $ 217 млн США.
Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко у своїй публікації для Agravery.
За його словами, майже кожен другий хліб в Ізраїлі виробляється з українського борошна. Зокрема, в минулому році Україна експортувала на ізраїльський ринок зерна на $ 260 млн при загальній сумі імпорту зернових Ізраїлем $ 704 млн США. У тому числі, в 2014 році Україна поставила туди 390 тис. тонн пшениці, що становить 41,4% від загального імпорту Ізраїлем цієї культури. Частка імпортованої українського борошна становить 41,7 тис. тонн, або 37% від загального імпорту борошна Ізраїлем.
“Ми хочемо не тільки продавати Ізраїлю своє зерно, але й залучати сучасні ізраїльські технології, які показують приголомшливі результати в агропромисловому виробництві. Ми чудово розуміємо, що сьогодні безперечним лідером практично у всіх галузях агроіндустрії є Ізраїль”, – зазначив міністр.
Павленко зазначив, що окрім налагодження торговельних відносин, українсько-ізраїльське співробітництво спрямоване значною мірою на надання технічної допомоги українським фермерським господарствам і виробникам агропродукції. Це один із шляхів підвищення їх потенціалу як виробників та налагодження ефективного виробництва агропродукції.
“Україні зараз потрібні партнери, які повірять у її майбутнє і допоможуть вийти на новий рівень розвитку. Сподіваюся, що співпраця між Ізраїлем і Україною стане вдалим прикладом такої довіри”, – додав глава Мінагрополітики.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас