Міноборони за 20 млн купило ноутбуки, приховавши дані про них — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони за 20 млн купило ноутбуки, приховавши дані про них

Казна та Політика
3435
Міністерство оборони України 21 грудня уклало угоди про закупівлю техніки на 64,48 млн гривень.
Про це повідомляється в “Віснику державних закупівель”, передають “Наші гроші”.
ТОВ “Доля і Ко. ЛТД” на 44,32 млн гривень поставить шість найменувань засобів транкового зв’язку (для голосового зв’язку між великою кількістю рухомих абонентів при обмеженій кількості радіоканалів).
ТОВ “Еверест Лімітед” замовили 1060 ноутбуків з сумкою, “мишею” і ліцензійним програмним забезпеченням 20,16 млн гривень. Ціна за комплект становить 19 000 гривень.
Що саме закуповують і за якою ціною – не уточнюють. Тому немає можливості порівняти тендерні та ринкові ціни. Устаткування до 25 грудня цього року доставлять у військову частину А0476.
В обгрунтуваннях переговорних процедур говориться, що польові пункти управління частин і підрозділів погано забезпечені комп’ютерною технікою та засобами зв’язку, що знижує можливості управління військами.
Власниками фірми “Доля і Ко” є Лариса і Андрій Татаринцева. Ця компанія регулярно отримує військові підряди на постачання засобів зв’язку. Раніше у неї закуповували рації виробництва “Моторола” (США).
“Еверест Лімітед” належить Марині Денисовій та Юрію Пастухову, який керує компанією. Пастухов раніше також був співзасновником ТОВ “Еверест-комп’ютерні технології” (2005-2012 р.р.) і директором фірми “Комп’ютерний центр” (дочірня ТОВ “Еверест” Юрія Чубатюк та Сергія Рубаника) і “МДМ-Електронікс” (дочірня ТОВМДМ-СТ “, власники Володимир і Олександр Скамбрічі, Юрій та Олександр Лиховид).
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас