Держпапери України, Росії та Греції приносять інвесторам найбільший дохід в 2015 р, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпапери України, Росії та Греції приносять інвесторам найбільший дохід в 2015 р, - FT

Фондовий ринок
464
Вкладення в держоблігації України, Росії та Греції цього року виявилися найбільш вигідними для інвесторів, пише газета Financial Times.
Так, з початку 2015 прибутковість інвестицій в українські бонди становить 37,9%, в російські – 31,85%, в грецькі – 27,27%, відзначає оглядач газети Джоель Левін з посиланням на дані агентства Bloomberg і індикатори, що розраховуються Bank of America Merrill Lynch.
Зазначені показники прибутковості є середніми для всіх знаходяться в обігу суверенних облігацій.
Поточний рік розпочався для всіх трьох країн при дуже високих рівнях ризику, що і є головною причиною високої прибутковості держоблігацій, відзначає експерт.
Україна і Греція в на початку 2015 року була під загрозою дефолту. Прибутковість українських бондів у квітні досягала 48% на тлі переговорів країни з кредиторами про реструктуризацію держборгу, тоді як процентна ставка по грецьких паперах піднімалася до 20,47% у липні, коли уряд Греції погоджував умови третьої програми допомоги зі своїми кредиторами.
У ці моменти інвестори серйозно побоювалися величезних збитків, однак як Україна, так і Греція змогли домовитися з кредиторами, що призвело до зростання котирувань облігацій обох країн.
Інвестори, що були досить сміливими, щоб “тримати” папери України та Греції з початку цього року, тепер можуть отримати хороший дохід від своїх вкладень, пише газета.
Росія почала цей рік у розпалі валютної кризи, низьких цін на нафту, санкцій і відтоку капіталу, в результаті чого прибутковість держпаперів піднімалася вище 16%, чого не було з моменту фінансової кризи 2008-2009 рр.
Незважаючи на те, що ціни на нафту продовжили падіння, рубль виявився гнучкішим, а наслідки санкцій для економіки РФ – менш значними, ніж очікували експерти. У той же час відтік капіталу з країни ослаб, а ціни на акції та облігації виросли.
Російський фондовий індекс ММВБ з початку 2015 підскочив на 23%. Тим часом фондові індекси України та Греції знизилися в цьому році відповідно на 38,2% і 24,6%, оскільки серйозні економічні проблеми в цих державах зберігаються.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас