Експерти пояснили, чому варто запровадити повний облік тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти пояснили, чому варто запровадити повний облік тепла

Особисті фінанси
732
Реанімаційний Пакет Реформ закликає уряд запровадити повний облік тепла для громадян.
Про це повідомляє прес-служба РПР.
На думку експертів РПР, формування рахунків за опалення у відповідності з погодними умовами не веде до реформування комунальної енергетики.
“Справедливе нарахування плати за опалення можливе тільки при встановленні лічильників на теплову енергію в кожному будинку”, – зазначають представники РПР.
На думку РПР, облік споживання тепла і використання терморегуляторів допоможе зменшити рахунок квитанції за опалення на 50% вже з наступного опалювального сезону.
“Якщо оплата комунальних послуг буде тільки на підставі даних лічильників, – стануть очевидними справжні обсяги споживання і втрати тепла і води в мережах. Тільки тоді можна говорити про обгрунтованість тарифів”, – коментує експерт РПР з енергоефективності Святослав Павлюк.
“Маючи облік, споживачі самі впливатимуть на свої рахунки за опалення або воду, споживаючи їх економніше, і перестануть платити за надані послуги”, – сказав він.
Як зазначають представники РПР, прийняття закону про облік споживання теплової енергії та гарячого водоспоживання є вимогою МВФ і європейських Директив, обов’язкових до виконання Україною в рамках приєднання до Енергетичного Співтовариства.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас