"Індички не голосують за Різдво": Посол Британії нагадала Україні про ризики, якщо депутати не приймуть держбюджет-2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Індички не голосують за Різдво": Посол Британії нагадала Україні про ризики, якщо депутати не приймуть держбюджет-2016

Казна та Політика
876
Український парламент повинен прийняти державний бюджет на 2016 рік та зміни до Податкового кодексу, запропоновані урядом на чолі з Арсенієм Яценюком, інакше країна опиниться у важкій фінансовій ситуації.
Про це написала Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф у своєму блозі на “Українській правді”.
“У Великобританії є прислів’я, в якому говориться, що “індички не голосують за Різдво” (не подумайте, це не образа). Зрозуміло, що ті, хто не хоче платити більший податок, не будуть у захваті і не голосуватимуть за більш високі ставки та більш ефективне оподаткування. Проте якщо поглянути на це питання в більш широкому контексті, то мова йде про набагато більше, ніж податок для індивідуального робочого або компанії. Україні потрібно впорядкувати свій бюджетний баланс – гроші повинні як приходити, так і витрачатися з державної скарбниці “, – підкреслила Гоф.
“Але уявіть це питання в довгостроковій перспективі: народні депутати не голосують за державний бюджет і поправки до Податкового кодексу, ставлячи під загрозу програму МВФ. Це означатиме ризик для України втратити не тільки $ 17 млрд наступного траншу від МВФ, але і додаткових $ 600 млн макрофінансової допомоги від ЄС. Не кажучи вже про наслідки для ринку і тиск на гривню”, – додала вона.
“Це може, по суті, нівелювати досягнуті важкою працею успіхи щодо стабілізації економіки, які є зараз. Україна не може собі дозволити втратити це фінансування в той момент, коли Росія посилює торгові санкції”, – підкреслила посол Великобританії.
Гоф додала, що мова йде не тільки про гроші, а й про репутацію України у світі.
“При цьому уряд України дотримувався програми МВФ значно довше, ніж всі інші уряди. Довіра і впевненість в Україні зросла так само, як і міжнародна допомога. Звіт про безвізовий режим минулого тижня є доказом цього”, – написала вона.
“Якби я могла загадати одне різдвяне бажання, я б попросила всіх народних депутатів пам’ятати про довгостроковий розвиток і добробут українського народу під час ведення переговорів і голосування в парламенті цього тижня. Безумовно, це рішення самих депутатів, а я в Україні тільки гостя. Але я як посол приїхала в Україну, щоб побачити, як ця країна стає успішною і забезпечує безпечне, надійне і безбідне майбутнє, на яке заслуговують її громадяни. Ця подорож не буде простою, але обрані вами представники мають шанс швидше рухати країну вперед, ніж ризикувати повернути її в минуле”, – резюмувала Гоф.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас