Фонд держмайна залучив консультанта для приватизації "Центренерго" і низки обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна залучив консультанта для приватизації "Центренерго" і низки обленерго

Казна та Політика
169
Одна з найбільших аудиторських компаній великої четвірки Deloitte стала технічним консультантом щодо приватизації державних пакетів акцій «Центренерго», «Миколаївобленерго», «Харківобленерго» і «Запоріжжяобленерго» в результаті підписання меморандуму про співпрацю між Фондом державного майна України (ФДМУ) та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Про це повідомила прес-служба фонду.
«Між Фондом держмайна України та Агентством США з міжнародного розвитку підписано меморандум про співпрацю, згідно з яким компанія Deloitte надасть допомогу в приватизації «Центренерго», « Миколаївобленерго», «Харківобленерго» і «Запоріжжяобленерго», – зазначила прес-служба.
Deloitte зробить аналіз і надасть рекомендації щодо експлуатаційного стану об’єктів, структури енергетичного ринку, договорів з постачання палива, початкової оцінки варіантів реформування підприємств, оцінки потенційних покупців.
Нагадаємо, Фонд держмайна планував виставити на продаж держпакети 65% акцій «Харківобленерго», 55,2% акцій «Запоріжжяобленерго» і 70% акцій «Миколаївобленерго» в 2016 році після проведення приватизації Одеського припортового заводу.
Державний пакет 78,3% акцій “Центренерго” фонд планував виставити на продаж у другому кварталі 2016 року.
У фонді повідомили, що це пов’язано з очікуванням від Верховної Ради ухвалення законопроекту про нову методику оцінки вартості підприємств.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас