У Міносвіти сказали, як у наступному році рахувати бали вступників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міносвіти сказали, як у наступному році рахувати бали вступників

Казна та Політика
300
Міністерство освіти і науки надало роз’яснення методики розрахунку конкурсного бала вступників у 2016 році.
Про це йдеться в офіційному листі МОН, оприлюдненому на сайті відомства.
“Конкурсний бал обчислюється як сума балів за кожен сертифікат, середнього бала документа про повну загальну середню освіту, бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення), за особливі успіхи (призери олімпіад чи МАН) та/або за успішне закінчення підготовчих курсів для вступу до цього вузу на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності”, – йдеться в роз’ясненні.
Сума балів за цим переліком множиться на вагові коефіцієнти, що встановлюються Правилами прийому до вищого навчального закладу.
У МОН наголосили, що згідно з законом “Про вищу освіту” правила прийому у вузи встановлюються вченою радою кожного вузу.
Зокрема, вага кожного сертифіката ЗНО має становити не менше 20% конкурсного бала атестата – від 0 до 10 балів, за особливі успіхи і/або успішне закінчення підготовчих курсів – від 0 до 5%, а бали за конкурс творчих або фізичних здібностей повинні нараховуватися відповідно до п. 2 частини IV Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України у 2016 році.
Нагадаємо, що прийом документів на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти розпочнеться 11 липня 2016 р. При цьому абітурієнти мають подати сертифікати ЗНО, яке в 2016 році пройде з 5 травня по 17 червня. Додаткові сесії ЗНО проводитимуться з 14 червня до 4 липня.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас