Названо найкращі регіони по соціально-економічному розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найкращі регіони по соціально-економічному розвитку

Казна та Політика
1529
У рейтингу кращих регіонів України, за оцінками Кабінету міністрів, визнані місто Київ, Дніпропетровська, Київська, Харківська та Вінницька області.
Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.
“Я хотів би повідомити, хто у нас на першому місці. Я не беру Київ – це столиця. З областей, які є сьогодні на перших місцях, це Дніпропетровська, Київська, Харківська, Вінницька області”, – сказав він.
Далі йдуть, уточнив він, Миколаївська, Львівська, Запорізька, Рівненська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Сумська, Волинська, Хмельницька, Закарпатська, Одеська, Херсонська, Полтавська, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська, Житомирська.
Також, за його словами, є області, які відстають. Серед них Тернопільська, Донецька, Луганська області.
Нагадаємо, що рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів введено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №856 “Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики” від 21 жовтня 2015 року.
Областям виставлятимуть оцінки щоквартально за 27 показниками в 6-ти напрямках і щорічно за 64 показниками в 12 напрямках. Це дозволить, грунтуючись на підходах європейського союзу, оцінити стан соціально-економічного розвитку областей.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас