Експерт заявив, що "спрощенці" прикривають олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт заявив, що "спрощенці" прикривають олігархів

Казна та Політика
4131
В Україні законно працюють за спрощеною системою оподаткування всього 5-6% підприємців, а всі інші бізнес-структури створені для мінімізації податків великих корпорацій і фінансово-промислових груп.
Про це заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
За його словами, в Україні налічується 1,3 млн підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування, тоді як платників ПДВ в країні – всього 21 тис. “Такої кількості малих підприємств немає в жодній цивілізованій країні”, – підкреслив експерт.
За його словами, готельно-ресторанний бізнес, сфера розваг, салони краси, IT-послуги – це те, що дає більшу частину доходу європейським підприємцям. Охріменко також розповів, що в розвинених країнах існують податкові преференції тільки для сімейного бізнесу, який не використовує найняту робочу силу, а також для художників і виробників так званих товарів “хенд-мейд” (зроблених вручну).
Як зазначив економіст, нинішній варіант Податкового кодексу не усуває спрощену систему оподаткування, однак Україна взяла на себе зобов’язання перед МВФ ліквідувати “спрощенку” до 2026 року.
“Бізнес – жорстока річ. Якщо ви не можете заплатити всі податки, ви розоряєтесь”, – пояснив експерт, додавши, що в європейських країнах вітчизняні виробники в 80% зайняті у сфері послуг, і тільки 20% – у виробництві.
Нагадаємо, на думку експерта реанімаційному пакету реформ Іллі Несходовського, знищення спрощеної системи оподаткування для малого та середнього бізнесу тільки зменшить надходження до скарбниці, оскільки економіка піде в тінь.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас