Парламент України ввів ряд податкових пільг при модернізації БСА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України ввів ряд податкових пільг при модернізації БСА

Казна та Політика
435
Верховна Рада України звільнила від оподаткування операції з імпорту та реекспорту товарів чи послуг, які здійснюються японською стороною в рамках кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва (Japan International Cooperation Agency, JICA) на реалізацію проекту модернізації Бортницької станції аерації (БСА).
Відповідний проект закону №2392а від 17 липня 2015 у другому читанні та в цілому підтримали народні депутати 272 голосами на засіданні парламенту в середу.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроектом також передбачено внесення змін до Митного кодексу України з метою звільнення від сплати ввізного мита на товари при реалізації проекту модернізації БСА.
Документ пропонує на період реалізації проекту модернізації БСА в рамках реалізації проекту “Реконструкція споруди очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії з обробки та утилізації осадів Бортницької станції аерації” звільнити від оподаткування ввізним митом товари, що ввозяться японським суб’єктом з реалізації проекту і не виготовляються в Україні або виготовляються в Україні, але не відповідають вимогам проекту.
Законопроект передбачає внесення тимчасових змін до Податкового кодексу України щодо компаній, які надають допомогу в реалізації проекту модернізації БСА.
Відповідно до законопроекту, йдеться про звільнення компанії-генпідрядника від нарахування та сплати податків і зборів в частині податку на додану вартість, податку з доходів фізичних осіб, податку на дохід підприємства при реалізації проекту модернізації БСА.
Як повідомлялося, 23 вересня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію міжурядової угоди з Японією, в рамках якого Кабінет міністрів України зможе залучити до 108 млрд 193 млн ієн (близько $ 900 млн) кредитних коштів від JICA для реалізації проекту реконструкції БСА.
Договір передбачає термін кредитування 40 років з відстрочкою платежу за кредитом і відсотками за користування на 10 років. Відсоток за користування кредитом визначений у розмірі 0,1%. Генеральним підрядником виступатиме японська компанія, а обсяг товарів японського виробництва, використаних при реалізації проекту повинен бути не менше 30% вартості контракту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас