МАУ в 2015 р збільшить обсяг пасажироперевезень на 26%, в 2016р. планує збільшити на 17% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ в 2015 р збільшить обсяг пасажироперевезень на 26%, в 2016р. планує збільшити на 17%

Фондовий ринок
217
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ) за підсумками 2015 збільшить показник пасажирських перевезень на 26%, або 1 млн осіб, у порівнянні з 2014 роком – до 4,8 млн пасажирів, повідомив президент компанії Юрій Мірошников.
“Найприємніше, що це більше, ніж в 2013 році, – ми перевищили рекордний для нас досі 2013 рік, останній докризовий рік. Крім того, ми це зробили з меншою кількістю літаків і персоналу”, – повідомив він.
За словами президента компанії, управлінський облік за міжнародними стандартами (IFRS – Internationl Financial Reporting Standards) прогнозує прибуток компанії за підсумками року, що минає.
“Ці показники вимагають від нас всі наші партнери – лізингодавці, страховики, банки … При цьому результат за українськими стандартами бухгалтерського обліку буде негативним. Це пов’язано зі значними курсовими коливаннями, які були найбільш чутливі в лютому 2015 року”, – сказав Ю.Мірошников.
Говорячи про розвиток в 2015 році, президент МАУ нагадав, що компанія відкрила шість міжнародних маршрутів з Києва, один з них далекомагістральний Київ-Пекін, шість регіональних міжнародних прямих маршрутів, в основному зі Львова та Одеси, два внутрішніх рейсу Київ-Запоріжжя та Київ – Івано-Франківськ і встигли “поекспериментувати” з внутрішніми регіональними рейсами Львів-Одеса та Харків-Одеса.
Відповідаючи на запитання про плани пасажироперевезень на 2016 рік, Ю. Мірошніков повідомив: “Плани є, бюджет затверджений. Ми розраховуємо перевищити 5-мільйонний рубіж за пасажиропотоком і вийти на 5,5 млн пасажирів, це буде приблизно 17% -е зростання в порівнянні з 2015 роком “.
Разом з тим, для забезпечення такого зростання показників, МАУ в 2016 році розраховує на збільшення свого парку повітряних суден.
“Ми вже не можемо забезпечити подальше зростання без розширення флоту. Ми очікуємо надходження шести літаків, всі вони будуть Boeing 737-800NG, один з них новий, з заводу, і п’ять – ненових, але досить молодих. Ближче до осені піде два літака класичної серії (закінчиться лізинг). Тому середній вік флоту МАУ залишиться стабільним – на рівні 11 років “, – констатував президент МАУ.
МАУ заснована в 1992 році. Є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт – ДМА “Бориспіль”. Флот МАУ складається з 31 літака: 27 середньомагістральних і чотирьох далекомагістральних.
За даними НКЦПФР, кіпрська компанія “Онтобет промоушінз лімітед” володіла 15,91% акцій МАУ. Ще 74,16% авіаперевізника володіло ТОВ “Кепітел інвестмент проджект” (Київ).
“Кепітел інвестмент проджект” належало ТОВ “Інвестмент Проджектс менеджмент”, власником якого, у свою чергу, з червня 2012 року є “Онтобет промоушінз лімітед”.
Одним з кінцевих бенефіціарів компанії є бізнесмен Ігор Коломойський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас