Банк Жеваго винен 100 млн доларів за кредитними зобов'язаннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Жеваго винен 100 млн доларів за кредитними зобов'язаннями

Кредит&Депозит
988
Citibank (Лондон) – уповноважений агент (trustee) за кредитними зобов’язаннями (loan participation notes, LPN) банку “Фінанси та Кредит” (Київ), випущеним через дочірню структуру Finance & Credit Ukraine BV (Нідерланди), має намір вимагати у емітента дострокове погашення цінних паперів.
Згідно з повідомленням Citibank на веб-сайті Ірландській фондовій біржі, відповідне право міститься в умовах впуску цінних паперів і надається уповноваженій агенту у разі дефолту по LPN, який відбувся у зв’язку з ліквідацією банку.
Крім цього уповноважений агент вважає, що в інтересах власників цінних паперів вжити певних заходів, щоб захистити свої інтереси при ліквідації банку.
У зв’язку з цим уповноважений агент має намір дати доручення власникам цінних паперів також подати вимогу про дострокове погашення LPN разом з нарахованими за ним відсотками.
Citibank також нагадує, що після того, як повідомлення про ліквідацію банку буде оприлюднене в офіційній пресі, утримувачі LPN мають 30 днів для повідомлення ліквідатора банку про включення їх до реєстру кредиторів фінустанови.
Як повідомлялося, банк “Фінанси та Кредит” в листопаді 2006 року розмістив дебютні кредитні зобов’язання на $ 100 млн. В кінці 2009 року власники цінних паперів в обмін на погашення 5% основної суми боргу і підвищення ставки з 10,375% до 10,5% погодилися на продовження терміну погашення зобов’язань до 25 січня 2014 року.
На початку січня 2014 банк повторно рефінансував LPN на $ 95 млн на нові LPN з терміном обігу до кінця січня 2019 року. При цьому процентна ставка за новими цінними паперами була знижена до 9,25% з 10,5%.
Організатором останньої угоди виступив VTB Capital (Великобританія).
Національний банк України 17 вересня 2015 визнав банк “Фінанси та Кредит” неплатоспроможним, 18 вересня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів у банк тимчасову адміністрацію. Після цього Finance & Credit Ukraine BV повідомив власників LPN про дефолт з цінних паперів у зв’язку з визнанням банку неплатоспроможним.
Банк “Фінанси та Кредит” засновано в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.
За даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 банк займав 10-е місце (38,88 млрд грн) серед 127 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас