Машинобудівники Ахметова продовжують скорочувати продажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Машинобудівники Ахметова продовжують скорочувати продажі

Фондовий ринок
564
Corum Group, що об’єднує машинобудівні активи фінансово-промислової групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк, належить Рінату Ахметову), у січні-вересні 2015 року скоротила консолідовану виручку на 5% в порівнянні з тим же періодом 2014 року, до 1,2 млрд грн.
Згідно з повідомленням прес-служби компанії зниження виручки пов’язано з тенденцією скорочення інвестиційних програм видобувних компаній і звуженням внутрішнього і зовнішнього ринків в цілому.
Крім того, у першому півріччі 2014 були присутні значні продажі в Донбасі, які були зупинені з липня минулого року
Згідно з повідомленням, за аналогічний період 2014 року. Частка експорту зросла на 11 п.п., склавши 32%. Зростання цього показника відбулося за рахунок відвантажень до В’єтнаму, Білорусь, Казахстан і Росію.
“З метою подальшого зміцнення продажів на експорт ми сконцентрували зусилля на ключових для нас ринках: Казахстан, Білорусь, Росія, Польща, В’єтнам. Для інших країн запустили програму розвитку дилерської мережі, яка вже сьогодні дає результати – проведені поставки підстанцій в Естонію, запасних частин в Македонію. За новою схемою компанія вибудовує відносини з Туреччиною, Іраном, Боснією і Герцеговиною, а також Індією. Завдяки цьому рішенню в 2016, в порівнянні з 2015 роком, Corum планує збільшити поставки на нецільові ринки в 9 разів, при цьому значно наростивши загальну частку експорту”, – цитує прес-служба генерального директора Corum Group Якова Сідляренко.
У прес-релізі підкреслюється, що загальна тенденція зниження цін на корисні копалини змушує видобувачів скорочувати інвестиційні програми, переносити їх на майбутні періоди, а у випадку з ринком Казахстану – закривати підприємства.
“Клієнти не готові купувати нове обладнання, віддаючи перевагу ремонту існуючої техніки. Як наслідок, зростають продажі запасних частин і сервісних послуг. Так, якщо в 2014 році частка сервісу по компанії становила 60%, то за підсумками 9 місяців поточного року – 67%”, – зазначає прес-служба.
З метою розвитку післяпродажного обслуговування в компанії в 2015 році стартував нови напрямок – сервіс обладнання для відкритих робіт, і першим досвідом проведення робіт по сервісному обслуговуванню та капітальному ремонту (від проведення діагностики та ремонту до виробництва запчастин) стали п’ятеро пілотних проектів для “Метінвесту”, виручка від яких склала 8,160 млн грн.
Компанія інформує також, що в січні-вересні обсяг інвестицій у виробничі потужності склав 32,1 млн грн. Зокрема, за цей період в рамках інвестиційної програми на “Корум Криворізький завод гірничого обладнання” (Дніпропетровська обл.) Замінено існуюче і придбано нове обладнання, ведуться роботи з модернізації вакуумно-плівкового ормувальної лінії, освоєні нові технології – корундування робочих поверхонь.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас