Goldman Sachs підвищив прогноз світових цін на цукор і какао через Ель-Ніньо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs підвищив прогноз світових цін на цукор і какао через Ель-Ніньо

Аграрний ринок
410
Американський банк Goldman Sachs поліпшив прогноз цін на цукор і какао-боби на тлі несприятливих погодних умов, викликаних природним феноменом Ель-Ніньо.
Прогноз цін на какао на найближчі 3, 6 і 12 місяців підвищений з $ 3 тис. за тонну до $ 3,2 тис. за тонну. За словами експертів банку, вплив Ель-Ніньо, який може стати найсильнішим за останні півстоліття, підтримає волатильність на ринку в найближчі кілька місяців, причому ймовірність зростання цін буде вище, ніж шанси на їх зниження.
За оцінкою аналітиків, якщо не трапиться інших несприятливих погодних явищ, темпів зростання світового попиту не вистачить для того, щоб забезпечити стабільний дефіцит на ринку какао.
Тим часом на ринку цукру Goldman Sachs зазначив підвищені ризики для постачань в короткостроковій перспективі і збільшив прогноз цін на найближчі 3 місяці з 13 до 14 центів за фунт.
Оцінка вартості цукру на півроку і рік залишена на рівні 13 центів за фунт, оскільки, на думку аналітиків, слабкість бразильського реала підстьобне експорт цієї сировини з країни.
Банк також вважає, що на тлі стабільних поставок кукурудза не подорожчає вище $ 4 за бушель в найближчий рік і коштуватиме в середньому $ 3,75 за бушель.
Крім того, Goldman Sachs очікує, що середня ціна соя-бобів в наступні 12 місяців складе $ 8,75 за бушель при збереженні понижувальних ризиків через імовірність зростання поставок з Бразилії.
В цілому ж економісти вважають, що поточні погодні умови, що характеризуються аномально високою температурою в США і Європі і підвищеною посушливістю в Азії, швидше можуть чинити додатковий тиск на котирування енергоносіїв, ніж сприяти зростанню цін на сільськогосподарські продукти.
За прогнозом Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), погодний феномен Ель-Ніньо продовжить набирати чинності до кінця року. В останньому заяві ВМО повідомляє, що Ель-Ніньо 2015 увійде в трійку найсильніших південних осциляцій з 1950 року.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас