Гонтарева розповіла, куди "підуть" кредитні кошти, отримані від Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева розповіла, куди "підуть" кредитні кошти, отримані від Польщі

Казна та Політика
1515
Кошти, які отримає Україна в рамках підписання угоди з Польщею про відкриття кредитної своп-лінії будуть використані для поповнення міжнародних резервів України.
“Кошти, отримані в рамах угоди про відкриття своп-лінії, будуть використовуватися на поповнення міжнародних резервів України, вартість яких з початку 2015 року збільшилася вже вдвічі, головним чином завдяки допомозі наших міжнародних партнерів”, – зазначила глава НБУ В.Гонтарева.
За даними Нацбанку, підписання угоди з Польщею про відкриття своп-лінії має забезпечити стабілізацію фінансової системи України.
“Підписуючи угоду, Польща приєдналася до групи країн і міжнародних організацій, які активно підтримують амбітну програму економічних реформ в Україні. Угода про відкриття своп-лінії, підписана NBP і НБУ, має підвищити довіру до української економіки, а також обмежити ризик потрясінь на фінансових ринках, які можуть мати негативний вплив на економічну ситуацію всього регіону, в тому числі в Польщі “, – вважає глава NBP Марек Белька.
Нагадаємо, угода “своп” – це угода між двома сторонами з обміну готівкових (оборотних) коштів на певний період часу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас