Українські розробники і банкіри запустили сервіс онлайн-кредитування для фрілансерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські розробники і банкіри запустили сервіс онлайн-кредитування для фрілансерів

Кредит&Депозит
617
Зі зростанням ринку фріланса в Україні починає з’являтися все більше спеціальних сервісів для представників цього професійного стану. Минулого тижня в уанеті запустилася бета-версія майданчики Crediograph.com, завдяки якій фрілансери зможуть залучати фінансування під свої завдання і брати кредити в банках.
«Наша ідея проста – ми збираємо і аналізуємо інформацію про фрілансера, який хоче оформити кредит, переводимо її на зрозумілу банкірам мову і наводимо обидві зацікавлені сторони до угоди. Тобто ми виступаємо своєрідним комутатором, який допомагає фрілансеру як позичальнику і банку як кредитору знайти один одного, пройти всі процедури та оформити кредит », – пояснив продакт-менеджер Crediograph Артем Безрідний.
Для фрілансерів сервіс безкоштовний. Заробляє компанія на комісії від банків – за залучених клієнтів і послуги з оцінки їх платоспроможності. Розмір комісії, як і іншу фінансову інформацію Crediograph не розкриває.
Процес подачі заявки на оформлення кредиту, її розгляд і вся комунікація між фрілансером і банком відбувається в режимі онлайн. Більшу частину інформації про фрілансерів Crediograph отримує з його профілю на фріланс-біржі – для цього фрилансеру потрібно авторизуватися на crediograph.com через свій аккаунт і заповнити коротку анкету. Далі сервіс проводить аналіз даних, розраховує скоринг і відправляє заявку в банки, які готові видавати позики в рамках відповідних кредитних програм.
У своєму онлайн-кабінеті на crediograph.com фрілансер може відстежувати статус заявки: в які банки вона відправлена, на якій стадії розгляду перебуває і отримати від банку індивідуально розраховані параметри кредиту. Після чого вибрати кредитора і скористатися його пропозицією.
У пілотної версії Crediograph працює тільки з фрілансерами Upwork. Надалі розробники планують додати на майданчик та інші фріланс-біржі.
Команда стартапа сформувалася в червні 2015 року – це українські айтішники, аналітики і банкіри. Юрисдикція компанії знаходиться в США, проте велика частина співробітників – розробники, маркетинг і інші – базуються в Україні. Товарний знак Crediograph належить американській компанії LendingStar (онлайн-кредитування для підприємців, в Україні проект працює під ТМ «Cім Зірок»), якою керує українець В’ячеслав Артамонов.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас