АМКУ призупинив тендер "Укренерго" щодо закупівлі трансформаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ призупинив тендер "Укренерго" щодо закупівлі трансформаторів

Казна та Політика
374
Антимонопольний комітет України (АМКУ) прийняв до розгляду скаргу ПАТ “Запоріжтрансформатор” (ЗТР) на порушення ДП НЕК “Укренерго” законодавства в ході закупівлі трансформаторів і реакторів і призупинив проведення закупівлі на строк до винесення рішення за скаргою.
Згідно з повідомленням прес-служби АМКУ, розгляд скарги призначено на 19 січня 2016 року.
Як повідомлялося, ЗТР звернувся в АМКУ і НЕК “Укренерго” з вимогою усунути Daewoo International Corporation від аукціону НЕК із закупівлі трансформаторного устаткування.
У своїй скарзі ЗТР зазначав, що в разі відсторонення Daewoo, ЗТР зможе конкурувати “з двома безпосередніми виробниками трансформаторного обладнання, а не з торговою корпорацією”.
Як повідомлялося, ПАТ “Запоріжтрансформатор”, представництва ABB і Siemens в Україні, Daewoo International Corporation і ТОВ “Квант-Сервіс” (Полтава, представник Hyundai) подали заявки на участь у тендері із закупівлі трансформаторного обладнання НЕК “Укренерго”.
До другого етапу тендера були допущені всі претенденти за винятком “Квант-Сервіс”.
“Укренерго” здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об’єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
ЗТР, що входить до групи “Енергетичний стандарт” бізнесмена Костянтина Григоришина, виробляє силові масляні трансформатори, електричні реактори, керовані шунтуючі реактори.
Підприємство в 2014 році скоротило чистий дохід від реалізації майже вдвічі до 2013 року, до 1 млрд 365 млн грн, і отримала 2 млрд 282 млн грн чистого збитку проти прибутку 329,2 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас