Укрексімбанк відмовиться працювати з роздробом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрексімбанк відмовиться працювати з роздробом

Казна та Політика
2467
Укрексімбанку доведеться відмовитися від роботи з роздробом до 2017 року. Про це стало відомо зі стратегії “Напрямки і принципи розвитку держбанків до 2025 року”, яку Мінфін готує на розгляд Кабміну.
Згідно з документом, Укрексімбанк зосередиться на обслуговуванні компаній-експортерів, підприємств, які виконують контракти за кордоном і реалізують торговельні або інвестиційні імпортні проекти із залученням іноземних експортно-кредитних агентств і МФО.
Ще одна пріоритетна сфера роботи банку – обслуговування міждержавних і міжурядових торговельних та інвестиційних угод.
За даними НБУ на кінець другого кварталу, обсяг роздрібного кредитного портфеля Укрексімбанку становив 362 млн грн, у той час як загальний обсяг кредитного портфеля – 57,6 млрд грн. При цьому у формуванні пасивної бази значення роздробу набагато більше – 22 млрд грн депозитів фізосіб з 71 млрд грн депозитного портфеля клієнтів.
Філіальна мережа Укрексімбанку налічує 105 точок. За словами екс-керівника Укрексімбанку Віктора Капустіна, реформувати установу треба було вже давно.
“Ми подавали відповідні документи ще в 2007 році. Спочатку банк створювався як експортно-імпортний банк і повинен був концентруватися саме на експортно-імпортних операціях”, – підкреслює банкір. Передбачається, що Укрексімбанк буде розширювати свою присутність за рахунок відкриття міжнародних представництв за кордоном.
Нагадаємо, в середньостроковій перспективі, до 2019 року, держава планує продаж не менше 25% акцій Ощадбанку та Укрексімбанку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас