Бюджет Одеси 2016: На що йдуть мільйони (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Одеси 2016: На що йдуть мільйони (інфографіка)

Казна та Політика
899
Вчора на сесії Одеської обласної ради затвердили бюджет на 2016 рік. Крім цього депутати прийняли ряд медичних та інфраструктурних програм, а також стратегію економічного і соціального розвитку області до 2020 року.
Дискусії виникали як навколо проекту бюджету, так і щодо прийняття програм. Деякі депутати казали про несправедливість розподілу коштів на користь північних районів Одещини. Після тривалих дискусій бюджет на 2016 рік все-таки прийняли, приділивши особливу увагу охороні здоров’я. Депутати виділили 143, 5 млн грн на безкоштовні медикаменти в обласні лікарні і 99 млн грн – на проведення гемодіалізу. На медикаменти хворим на цукровий діабет в казні знайшлося більше 34 млн грн.
Що стосується освіти, велика частина виділеної суми піде на продукти харчування в освітніх установах. На стипендії для учнів в ПТУ виділили 66,5 млн грн. Також до бюджету закладені кошти для підтримки дітей-сиріт – область допоможе їм з підручниками та оздоровленням. Ще понад 3 млн грн направлять на одноразову допомогу після закінчення навчання. На ремонт і реконструкцію доріг народні обранці знайшли більше 132 млн грн, з яких 100 млн спрямують на ремонт траси Одеса – Рені. Не забули депутати і про Одеський палац спорту, надавши йому фінансову підтримку в розмірі 1,4 млн.
Щодо стратегії розвитку області заступник директора Агентства з питань інвестицій та розвитку Тетяна Беспоясна зазначила, що основні пріоритети розвитку області в найближчі роки – транспортна інфраструктура, енергетика, екологія та туризм. “Чіткого плану заходів та об’єктів, які отримають підтримку з держбюджету, ще немає, але стратегію треба приймати зараз, а то 230 млн гривень, виділених з державного бюджету, пройдуть повз Одеську область”, – зазначила чиновниця, але не змогла відзвітувати про витрату сум, які виділялися Агентству раніше.
Зрештою депутати все-таки проголосували за прийняття рішення в надії, що проект допрацюють. На найближчі два роки затвердили цільову соціальну програму протидії ВІЛ / СНІДу, на яку виділили більше 8 млн грн, а на три роки – програму “Захист і турбота”, яку курирує Марія Гайдар.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас