"Нафтогаз" виступає проти абонплати за користування газовими розподільними мережами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" виступає проти абонплати за користування газовими розподільними мережами

Особисті фінанси
522
НАК “Нафтогаз України” виступає проти введення абонентської плати за користування розподільними газовими мережами, як це пропонує зараз Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).
Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв.
“Щодо введення абонентської плати за користування розподільчими газовими мережами, як це пропонує зараз НКРЕКП, “Нафтогаз України”, як один з суб’єктів газового ринку України, виступає проти такого підходу”, – зазначив Коболєв.
“Ми вважаємо, що стягнення абонентської плати з розрахунку за максимально передбачену потужність є несправедливим, оскільки ця величина у більшості випадків є надлишковою, тобто значно більшою за фактичну потребу абонента”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, з квітня 2016 р. українцям можуть додати щомісячну абонплату за користування газовими мережами у розмірі 17-29 гривень на місяць, незалежно від кількості спожитого газу. При цьому обіцяють, що з ціни газу приберуть складову “на перекачування”: за даними НКРЕ, вона дорівнює 10,4% від “літньої” ціни (7,2 гривні/кубометр), або 75 копійок. Тобто газ має подешевшати до 2,85 гривні/кубометр взимку (зараз 3,6 гривні) і до 6,45 гривні влітку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас