В якій країні найбільше готівки на душу населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В якій країні найбільше готівки на душу населення

Світ
1783
За підсумками минулого року кількість готівки на душу населення в Швейцарії була найвищою у світі – понад 8,5 тис. доларів США на людину. Це в п’ять разів більше, ніж у Канаді.
Про це свідчать дані Банку міжнародних розрахунків.
Для порівняння: середній показник по США – трохи більше $4 тис., у країнах єврозони – більше $3,5 тис., в Японії – майже $6,5 тис, в Швеції – $1 тис. Відповідно, за картковими платежами Швейцарія посідає одне з останніх місць у Європі.
Так, на одного жителя Швейцарії в 2014 році припадало трохи менше 100 карткових платежів. У Франції показник становить понад 140 транзакцій на душу населення, у Великобританії – понад 200, у Кореї – 260, у Швеції – понад 260.
Представники торгових точок в Цюріху прокоментували, що вартість товару в їхніх магазинах може досягати значних сум (наприклад, чоловічий костюм в середньому коштує $6 тис). При цьому клієнти обходяться без опції безготівкового платежу на касі. Вони або платять готівкою, або здійснюють банківський переказ.
«Нещодавно я обслуговував американського СЕО, який зупинився в готелі неподалік і зайшов в мій магазин, де йому сподобалася одна з сумок. Після того, як я сказав йому, що не приймаю картки, він пішов і через 20 хвилин повернувся з готівкою», — сказав працівник магазину одягу Рето Роффлер, чий магазин розташований недалеко від офісів UBS і Credit Suisse Group.
Швейцарська влада намагається боротися з великою кількістю готівки. В рамках закону про протидію відмиванню грошей вже введено ліміт готівкових платежів у 100 тис. франків. При перевищенні ліміту покупцеві необхідно підтвердити свою особу. Втім, на цю суму в Швейцарії можна купити автомобіль Jaguar або 40 годинників Rolex.
Для порівняння, ліміт готівкових платежів у Греції становить 1,5 тис. євро, в Італії – 3 тис. євро, у Швеції – 15 тис. євро.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас