Долю Volkswagen в США будуть вирішувати в січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долю Volkswagen в США будуть вирішувати в січні

Фондовий ринок
324
Більше 40 активістів і керівників компаній, включаючи главу SpaceX і Tesla Елона Маска (Elon Musk), які виступають за розширення використання екологічно чистої енергії, звернулися на минулому тижні до Каліфорнійської ради з повітряних ресурсів (California Air Resources Board, CARB) з пропозицією відмовитися від вимоги привести системи дефектних автомобілів Volkswagen з підвищеним викидом шкідливих речовин у відповідність із зазначеними в технічних характеристиках даними. Заощаджені завдяки цьому гроші активісти запропонували направити на створення екологічно чистих автомобілів Volkswagen.
У свою чергу, регуляторний орган Каліфорнії оголосив про перенесення на 14 січня остаточної дати для ухвалення рішення – схвалити або відхилити представлений автоконцерном план з переобладнання близько 500 тис. автомобілів з дизельним двигуном об’ємом 2,0 л.
Volkswagen направив в Управління з охорони навколишнього середовища США (United States Environmental Protection Agency, EPA) і CARB план з переобладнання 482000 дизельних автомобілів Jetta, Beetle, Passat і Golf, випущених у період з 2009 по 2015 рік з програмним забезпеченням, що дозволяє фальсифікувати дані про реальні цифри викиду шкідливих речовин.
У листі автоконцерну рада з повітряних ресурсів повідомив, що після отримання від нього на цьому тижні оновлень в пропонований план вважає за необхідне продовжити термін для визначення остаточного рішення по пропозиціям з урахуванням поправок.
Прес-секретар Volkswagen Джанін Гініван (Jeannine Ginivan) заявила, що автовиробник продовжує повною мірою співпрацювати з EPA і CARB, оскільки має намір якнайшвидше розробити узгоджений з регуляторами спосіб усунення проблеми.
Раніше Volkswagen повідомив, що для нових моделей буде потрібно лише оновлення програмного забезпечення, в той час як для більш старих автомобілів потрібно установка нового обладнання.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас