Китайська влада має намір підвищити гнучкість кредитно-грошової політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська влада має намір підвищити гнучкість кредитно-грошової політики

Світ
74
Китайська влада має намір підтримати економіку країни, підвищити гнучкість кредитно-грошової політики і застосувавши “більш потужні” превентивні заходи в області оподаткування, йдеться в заяві за підсумками щорічної урядової конференції Central Economic Work Conference.
Також в заяві, опублікованій агентством “Сіньхуа”, зазначається, що країна буде поступово підвищувати дефіцит бюджету. Крім того, влада пообіцяла допомогти сільським жителям, які планують придбати житло в місті.
Ці стимулюючі заходи покликані утримати китайську економіку від надмірного уповільнення темпів зростання. За прогнозами експертів, в 2015 році ВВП КНР зросте на 7%, що стане мінімальним показником за чверть століття.
“Підвищення дефіциту є найкращим виходом, – говорить аналітик Societe Generale Яо Вей. – Гнучкість в кредитно-грошовій політиці, як правило, означає її подальше пом’якшення”.
За останній рік Народний банк Китаю (НБК, ЦБ країни) знижував ключові процентні ставки шість разів. На даний момент ставка за кредитами в країні знаходиться на рівні 4,35%, за депозитами – на рівні 1,5%.
Конференція Central Economic Work Conference проводиться раз на рік ЦК Комуністичної партії Китаю і Державною радою КНР. На ній китайські лідери визначають основні напрями економічної політики на наступний рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас