Мінрегіон назвав найкращі щодо розвитку області країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон назвав найкращі щодо розвитку області країни

Казна та Політика
1243
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розрахувало перші рейтингові оцінки соціально-економічного розвитку регіонів.
Про це йдеться в повідомленні відомства.
За результатами оцінки, в цьому році найкращі показники щодо соцекономічного розвитку в м.Київ, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Вінницькій областях.
Найгірші – у Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Донецькій і Луганській області.
Як наголошується, оцінка здійснювалася на підставі інформації від міністерств, центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державної адміністрації за 26 показниками в 6 напрямках.
Нагадаємо, що рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів введено відповідно до постанови Кабміну.
Областям виставлятимуть оцінки щоквартально за 27 показниками в 6-ти напрямках і щорічно за 64 показниками в 12 напрямках, йдеться в повідомленні.
“Впровадження такої оцінки стане одним зі складових елементів нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики. Це дозволить, грунтуючись на підходах європейського союзу, оцінити стан соціально-економічного розвитку областей”, – зазначила прес-служба.
Також показники будуть служити індикатором ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності регіонів та забезпечення їх соціальної згуртованості та просторового розвитку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас