В Україну прийшов бізнес-інкубатор з ОАЕ, стартапам запропонують від $ 5000 до $ 3 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну прийшов бізнес-інкубатор з ОАЕ, стартапам запропонують від $ 5000 до $ 3 млн

Фондовий ринок
1156
На українському ринку стартапів запрацював новий бізнес-інкубатор. Це проект з ОАЕ під назвою FasterCapital. Інкубатор запропонує стартапам фінансування в обмін за частку в проекті. Через рік роботи на українському ринку він, можливо, стане працювати і як венчурний фонд.
Як інкубатор, FasterCapital обіцяють допомагати в оцінці ідеї, підготовки техніко-економічного обґрунтування, аналізі ринку, в розробці продукту, продажах і маркетингу, а також підтримувати фінансово до тих пір, поки стартап не вийде на беззбитковість.
Інкубатор зацікавлений в IT-проектах, в першу чергу пов’язаних з розробкою ПЗ, інтернет-проектах, проектах з розробки різного роду телекомунікаційних і мобільних додатків, але можливі й інші варіанти, розповідає голова українського представництва Сергій Андрійчук.
На початку роботи на українському ринку FasterCapital не планує ставати лідируючим інвестором в проектах, але готовий вкладати в стартапи в рівних частках або з засновниками, або з іншим фондом або інкубатором, тобто при базовому підході 50х50%.
«У проекти, розвиток яких знаходиться на рівні ідеї, FasterCapital готовий інвестувати від $ 5000 до $ 500000 в залежності від проекту. Для проектів, які вже мають стабільний продукт і, можливо, перший виручку, FasterCapital готовий запропонувати від $ 300 тис до $ 3 млн », – розповідає Сергій.
FasterCapital замислювався як новий тип інкубатора. Його заснували в 2010 році – творці проекту вирішили, що по всьому світу в роботі бізнес-інкубаторів є недоліки, що в свою чергу впливає на успіх проектів-учасників. Приміром, багато проектів не приваблюють досить фінансування в потрібний час, що призводить до провалу.
Нагадаємо, нещодавно берлінський венчурний фонд Paua Ventures закрив перший раунд пошуку фінансування у розмірі $ 45 млн і розширює географію роботи. Головний фокус фонду – SaaS- і PaaS-стартапи, в тому числі у Східній Європі і, зокрема, в Україні.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас