Тепер західні кредитори готові вкладати в "Укрзалізницю", - Завгородній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тепер західні кредитори готові вкладати в "Укрзалізницю", - Завгородній

Казна та Політика
457
Успішна реструктуризація зовнішніх боргів і відновлення інвестиційних проектів дозволяє ПАТ «Укрзалізниця» оновити основні фонди, модернізувати структуру і створювати нові робочі місці.
Про це повідомив глава ПАТ Олександр Завгородній.
«Ми провели успішні переговори з радою кредиторів, досягнувши угоди про реструктуризацію зовнішніх боргів на суму 500 млн євро», – заявив він.
За словами керівника підприємства, борги і збитки «Укрзалізниці» довгий час блокували прихід кредиторів, не давали можливості почати модернізацію. Нове керівництво залізниці розробило і затвердило довгострокову стратегію розвитку «Укрзалізниці», були зроблені важливі кроки з реформування підприємства. У результаті кредитори погодилися реструктуризувати запозичення, що відкрило дорогу для нових інвестицій.
«Ми склали програму дій на 10 років, після виконання якої «Укрзалізниця» зможе вийти на нормальний і прибутковий рівень роботи», – зазначив Завгородній.
Він підкреслив, що після позитивного рішення кредиторів, провідні фінансові установи світу погодилися інвестувати в модернізацію підприємства, від якої відмовилися ще в 2012 році.
«Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк відновили переговори про відновлення фінансування за кредитними лініями, закритим в 2012 році, і запуск нових інвестиційних проектів. Все це дозволить нам електрифікувати шляху, реконструювати рухомий склад і закуповувати новий », – говорить Завгородній.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас