Програми здешевлення "теплих" кредитів планують ввести в кожному регіоні України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програми здешевлення "теплих" кредитів планують ввести в кожному регіоні України

Кредит&Депозит
594
Програми здешевлення “теплих” кредитів для населення потрібно ввести в кожному регіоні України.
Про це повідомив глава Держенергоефективності Сергій Савчук.
За словами С.Савчук, за рік програмою скористалося понад 84 тисяч українських сімей, які взяли “теплих” кредитів на суму 1,2 млрд грн.
Він також нагадав, що програму продовжили на 2016 рік. Проектом бюджету передбачено близько 800 млн грн на її реалізацію.
“Втім, на тлі таких успіхів є певні питання, які потрібно обговорити. Це нерівномірність участі регіонів України в реалізації державної програми”, – повідомив глава.
С.Савчук зазначив, що в даний час лідером за кількістю та обсягами виданих “теплих” кредитів залишається Львівська область, де їх видали в 4 рази більше, ніж наприклад, в Миколаївській області.
Це пов’язано з тим, що у Львівській області діє обласна програма відшкодування частини відсотків по “теплих” кредитах. Тому таку успішну практику треба поширювати й в інших регіонах. На сьогодні 76 місцевих програм здешевлення “теплих” кредитів вже існує і зараз йде розробка ще близько 100 таких програм.
“Наша мета, щоб в 2016 році такі програми були прийняті в кожному регіоні країни”, – повідомив глава агентства.
С.Савчук звернувся до представників облдержадміністрацій з проханням передбачити в проектах обласних бюджетів на 2016 рік не менше 1 млн грн на реалізацію цих програм і розширити практику їх введення на районному та міському рівнях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас