НБУ вирішив ліквідувати банк Жеваго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив ліквідувати банк Жеваго

Кредит&Депозит
1830
Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк “Фінанси та кредит”, повідомив НБУ на веб-сайті.
“Національний банк України 17 грудня 2015 року з пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) прийняв постанову № 898 про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ “Банк” Фінанси та Кредит”, – йдеться в повідомленні.
Як нагадується у повідомленні, у зв’язку з невиконанням задекларованих заходів щодо поліпшення ліквідності і відсутністю достатніх дій з боку власників банку для запобігання його неплатоспроможності, а також у зв’язку з тим, що діяльність банку не відповідала вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ, регулятор відніс банк “Фінанси та Кредит” до категорії неплатоспроможних з 17 вересня, а ФГВФО 18 вересня ввів в банк тимчасову адміністрацію на період до 17 грудня.
Банк “Фінанси та Кредит” засновано в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.
За даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 банк займав 10-е місце (38,88 млрд грн) серед 127 діючих у країні банків. Його зобов’язання перед фізособами на цю дату були рівні 16,98 млрд грн, у тому числі у валюті – 11,61 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас