Гонтарєва: Якби можливо було повернутися в літо 2014 року, коли мене призначили головою НБУ, я б не погодилася на посаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва: Якби можливо було повернутися в літо 2014 року, коли мене призначили головою НБУ, я б не погодилася на посаду

Казна та Політика
1870
Глава Національного банку Валерія Гонтарєва не планує займатися політичною діяльністю в майбутньому.
Про це вона повідомила в інтерв’ю порталу WoMo, передають Українські Новини.
“Політика мені не цікава – я не політик. Національний банк поза політикою, і я не бачу себе в політиці в майбутньому. Більше того, я впевнена, що українська політика несумісна з моїми моральними цінностями”, – сказала вона.
Гонтарєва також повідомила, що якби було можна повернутися в літо 2014 року, коли її призначили главою НБУ, вона б не погодилася на посаду.
“Так, ми стабілізували банківську систему, фінансовий ринок, трансформували Національний банк. Але щоб усе це зробити, мені не припало спати і не мати, ні єдиного вихідного протягом 9 місяців”, – зазначила глава НБУ.
Вона також нагадала, що торік було багато негативних згадок її імені в пресі.
“Ви бачили, що відбувалося в парламенті під час моїх виступів, що відбувалося під стінами Національного банку, під час демонстрацій з похоронами, з трунами, з моїми портретами з чорними стрічками. Потім під стіни Нацбанку привезли “гламурний люстратор”- великий сміттєвий бак, пофарбований у золотий колір і оббитий хутром, на якому було написано, що в ньому є Wi-Fi. Коли я дуже втомлювалася, то іноді так і хотілося, щоб мене поклали в “Люстратор” і я могла б там відпочити”, – говорить глава регулятора.
Вона додала, що для неї важким випробуванням є публічність, коли її особисте життя розглядається під мікроскопом.
Нагадаємо, Гонтарєва була призначена головою НБУ в червні 2014 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас