Гроші на повітря: Китайці скуповують свіже канадське повітря за нечуваними цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші на повітря: Китайці скуповують свіже канадське повітря за нечуваними цінами

Світ
2239
Забруднення повітря в Пекіні стало настільки велике, що канадський проект Vitality Air, спочатку замислювався швидше як жартівливий, придбав у жителів китайської столиці цілком серйозну популярність.
Мова йде про спільний бізнес двох підприємців з міста Едмонтон, що в провінції Альберта, що продають в балонах стиснене повітря, взяте в національному парку Банф, розташованому в Скелястих горах серед льодовиків, озер і хвойних лісів.
Компанія була заснована в минулому році, але до Китаю свою продукцію вона почала відправляти менше двох місяців тому. В останні тижні Пекін огорнув густий смог, через що в мегаполісі було оголошено підвищений рівень екологічної тривоги. На тлі цих подій попит на Vitality Air багаторазово зріс, внаслідок чого партія з 500 балонів була розпродана буквально за пару днів. Китайців не бентежила навіть ціна, яка становила 100 юанів за ємність об’ємом 7,7 літра – це майже в 50 разів більше середньої вартості пляшки мінеральної води в цій країні. Заповзятливі канадці врахували цю обставину, і наступна партія буде вже більше.
Зауважимо, що Vitality Air не є першою, хто продає повітря в Китаї. Приміром, торік художник Лян КЕГа (Liang Kegang) продав за $ 860 банку з повітрям з південної Франції, який він нібито сам набрав під час поїздки в цю країну.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас