Порошенко та ЄС досягли попередньої угоди щодо безвізового режиму, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко та ЄС досягли попередньої угоди щодо безвізового режиму, - WSJ

Казна та Політика
1051
Президент України Петро Порошенко і керівництво Європейського союзу досягли попередньої угоди про надання Україні безвізового режиму. Звіт по виконанню плану дій щодо лібералізації візового режиму буде опублікований в п’ятницю, 18 грудня 2015 року, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на чиновників ЄС.
Відзначається, що після переговорів у середу між Порошенком та керівниками ЄС було укладено угоду про подальші кроки у питанні скасування віз. Дана угода вимагає підписання прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.
Згідно з планом, ЄС вже в п’ятницю випустить звіт про стан виконання Україною плану дій щодо лібералізації візового режиму з рекомендацією до скасування віз. Але реальні законодавчі кроки, необхідні для скасування віз, будуть прийняті ЄС тільки після того як Київ виконає зобов’язання,що залишилися.
Вони включають в себе завершення створення Національного агентства з повернення і управління незаконно виведеними активами і зміцнення незалежності нової Антикорупційної прокуратури.
Крім того, ЄС 18 грудня випустить безвізові звіти Грузії та Косово з позитивними рекомендаціями.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас