Оздоровлення за рахунок акцизів: Сигарети і алкоголь хочуть зробити недоступним "задоволенням" (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оздоровлення за рахунок акцизів: Сигарети і алкоголь хочуть зробити недоступним "задоволенням" (інфографіка)

Особисті фінанси
4591
Підвищення специфічної ставки акцизного податку на сигарети на 40% і адвалорної – на 3 процентні пункти, до 15%, призведе до зниження споживання сигарет в 2016 році на 7,4%, або 4 млрд штук, до 54 млрд штук. Ні сигарети, ні алкогольні напої не повинні бути доступним “задоволенням” для підростаючого покоління.
Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства фінансів України в Facebook.
За прогнозами Мінфіну, зростання акцизів на тютюн призведе до збільшення надходжень до держбюджету в 2016 році на 7,5 млрд грн, до 28,5 млрд грн. У міністерстві зазначили, що в 2016 році плановане збільшення акцизів на тютюн враховує рівень інфляції і відповідає міжнародній практиці. Крім того, Мінфін прогнозує зростання зазначеного акцизу протягом 5 років на 5%.
“Ми очікуємо, що підвищення акцизу на тютюнові вироби сприятиме зменшенню їх споживання і, як наслідок, оздоровлення нації. Зокрема, ми переконані, що ні сигарети, ні алкогольні напої не повинні бути доступним “задоволенням” для підростаючого покоління”, — йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас