Jaguar Land Rover побудує завод в Словаччині вартістю 1 млрд фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Jaguar Land Rover побудує завод в Словаччині вартістю 1 млрд фунтів

Фондовий ринок
423
Jaguar Land Rover підтвердив плани створення нового виробничого центру в місті Нітра, розташованому на заході Словацької Республіки.
У результаті Jaguar Land Rover стане першою британською автомобільною компанією, яка почне випуск машин в Словаччині, наголошується в повідомленні автовиробника.
Вартість проекту складає 1 млрд фунтів стерлінгів ($ 1,5 млрд). На підприємстві працюватимуть близько 2,8 тис. осіб.
“Новий завод доповнить наші існуючі виробничі потужності у Великобританії, Китаї, Індії та Бразилії і стане наступним кроком у стратегії компанії стати дійсно глобальним бізнесом”, – заявив генеральний директор Jaguar Land Rover Ральф Шпет.
Словаччина – країна з розвиненою автомобільною промисловістю, де виробляються, в тому числі, автомобілі преміум-класу, а також з хорошою логістичною інфраструктурою, наголошується в повідомленні. Компанія розглядала різні варіанти розташування нового підприємства, включаючи інші європейські держави, а також США і Мексику.
Очікується, що перші автомобілі зійдуть з конвеєра нового підприємства наприкінці 2018 року. Первинна потужність виробництва запланована на рівні 150 тис. автомобілів на рік. У рамках стратегії Jaguar Land Rover по створенню більш легких машин завод буде здійснювати випуск лінійки алюмінієвих моделей.
Як повідомлялося, в серпні уряд Словацької Республіки та Jaguar Land Rover уклали угоду про намір щодо нового автозаводу і почали оцінку економічної доцільності проекту.
Британська Jaguar Land Rover належить індійському автомобільному концерну Tata Motors Ltd. За останні п’ять років Jaguar Land Rover інвестувала понад 11 млрд фунтів в нові проекти. Штат компанії перевищує 37 тис. осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас