Мінфін: Україна не може виплатити "російський" борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Україна не може виплатити "російський" борг

Казна та Політика
4550
Україна не зможе погасити борг перед Російською Федерацією в обсязі 3 млрд дол. на тих умовах, під які він був узятий, оскільки це суперечить критеріям програми співпраці з ключовим кредитором країни – Міжнародним валютним фондом, говориться в заяві Міністерства фінансів України.
У той же час, згідно із заявою, Україна готова до переговорів по цьому боргу і його реструктуризації на умовах, які були запропоновані раніше іншим кредиторам.
«Єврооблігації, термін погашення яких настає в грудні 2015 року (російський борг – ред.), відносяться до тих боргових зобов’язань, які Україна не може оплатити відповідно до їх первинних умов, не порушуючи при цьому фінансові цілі, визначені Механізмом розширеного фінансування (закладеним в програмі кредитування від МВФ – ред.) і не порушуючи свої договірні зобов’язання відповідно до «положень про надання пріоритетів найбільшому кредитору», – йдеться в заяві Мінфіну.
У той же час в міністерстві підкреслили, що розраховують на підтримку МВФ і на продовження співпраці з Фондом.
Нагадаємо, Рада директорів МВФ 16 грудня визнала офіційний статус російського позики Україні в розмірі 3 млрд дол., наданої в грудні 2013 року уряду Азарова-Януковича. Мотивація рішення Фонду полягала в тому, що держателем цього боргу був і залишається уряд Російської Федерації. При цьому в рішенні Фонду підкреслюється, що це єдиний «проблемний» борг України, і Київ не має простроченої заборгованості перед іншими офіційними кредиторами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас