В Україні найбільша кількість ІТ-шників у Європі (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні найбільша кількість ІТ-шників у Європі (дослідження)

Світ
1522
Відповідно до результатів міжнародного дослідження, в Україні працює найбільша кількість ІТ-шників серед країн Європи (за даними на 2015 рік, більше 90 тис. розробників, тобто на 20% більше, ніж в 2014 році). Очікується, що до 2020 року їх кількість збільшиться вдвічі, передає УНН з посиланням на uadn.net.
У 2014 році обсяг експорту області розробки програмного забезпечення склав 2,3 млрд дол. США. Крім цього, в Україні діють філії більш 100 R & D центрів світових компаній з різних галузей – телекомунікацій, розробки програмного забезпечення та комп’ютерних ігор, електронної комерції, промисловості.
Детальне дослідження, підготовлене міжнародним аналітичним агентством Ukraine Digital News у співпраці з фондом AVentures Capital за підтримки Асоціації «ІТ України» та ряду інших гравців галузі присвячене характеристикам, проблемам і перспективам галузі інформаційних технологій в Україні.
У дослідженні взяли участь більше 100 ІТ-компаній, що працюють в Україні. Це найбільше дослідження галузі на сьогодні.
Також у документі розглянуто фактори, що стримують розвиток IТ в Україні. Це, зокрема, недоліки українського законодавства, слабкість деяких секторів системи освіти, рівень володіння англійською мовою серед IТ-фахівців у регіонах, вплив кризи і неправомірні дії з боку силових органів на систему відносин із західними клієнтами та інвесторами.
“У загальній прибутку частина високомаржинальних R & D і PSD сервісів зростає. Я вважаю, що протягом наступних п’яти років частина таких сервісів може скласти 20% українського експортного сегмента”, – зазначив Віктор Валєєв, директор Асоціації “IТ України”.
Засновник uSupport, онлайн-платформи для вибору провайдерів, Костянтин Яковчук-Бесараб, підкреслює, що багато компаній вибирають стратегії, орієнтовані на продукт, у той час, як в найближчі кілька років з’явиться сектор послуг аутсорсингу бізнес-процесів (ВРО).
“На початку роботи я вже досить багато знав про українську технологічну сферу; мені були відомі історії успіху українських аутсорсингових IТ-компаній на ринках США і Європи. Однак я був здивований отриманими результатами, які дозволяють оптимістично оцінювати майбутнє України”, – коментує співавтор дослідження Євген Сисоєв, керуючий партнер AVentures Capital.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас